עבירת מהירות מופרזת
אחת העבירות הנפוצות ביותר אשר נאכפות ע"י משטרת ישראל הינה עבירת המהירות.
משטרת ישראל משתמשת במספר מכשירים / אמצעים על מנת לאכוף את עבירת המהירות ,כדוגמת:
ממל"ז (מד מהירות לייזר) , מכשיר הדבורה (B3) ומצלמות דרך א'/3.
במאמר זה נדון על אכיפת המהירות במכשיר הממל"ז שכן הוא המכשיר העיקרי לאכיפת מהירות ידנית ע"י משטרת ישראל.
הממל"ז הינו המכשיר הוותיק ביותר במשטרת ישראל לעניין אכיפת עבירת המהירות , בשנים האחרונות הוכנס לשימוש דגם חדש המכונה "אולטרא-לייט" אשר השינוי הבולט ביותר בו הוא היכולת להפעילו באמצעות סוללות ולא רק באמצעות כבל המחובר לניידת.
האכיפה באמצעות ממל"ז הינה פשוטה ביותר, שכן המפעיל מכוון את קרן הלייזר של המכשיר באמצעות עינית לעבר רכב המטרה – ממש כמו שימוש ב"נשק צלפים". מרגע הלחיצה ועד קבלת נתוני המדידה חולפת בסה"כ 1/3 שניה אשר בסיומה מקבל מפעיל הממל"ז את מהירות רכב המטרה ואת מרחקו של הרכב הנמדד מהשוטר המפעיל את הממל"ז. לאחר שהשוטר קיבל את הנתונים הוא יוצא לעצור את הרכב הנידון לצורך אכיפה כנגדו. עם עצירת הרכב על מפעיל הממל"ז להציג לנהג את המהירות שנמדדה והמרחק בו נתפס (ע"פ הנהלים עד 300 מטר !)
הענישה/האכיפה בגין עבירת מהירות מופרזת מחולקת ל4 מדרגים עיקריים ומשתנה בהתאם לסוג הרכב (משא/פרטי וכו') ומיקום האכיפה (עירוני/בין עירוני ועוד). המדרגים הינם:
- 250 ₪ , ללא ניקוד (עד 20 קמ"ש)
- 750 ₪ , 8 נקודות (21-30 קמ"ש)
- 1500 ₪ ,10 נקודות (31-40 קמ"ש)
- הזמנה לדין , 10 נקודות (41 קמ"ש ומעלה) – לרוב עם פסילה מנהלתית של רישיון הנהיגה ל-30 ימים לצד עבירה זאת.
ברבות השנים מכשיר הממל"ז הוגדר כמכשיר אמין על ידי בית המשפט ולכן עו"ד מקצועי בתחום לרוב "יתקוף" את אופן ההפעלה של המכשיר ע"י המפעיל ולא את אמינות המכשיר. מפעיל ממל"ז נדרש לבדיקות כיול טרם תחילת ההפעלה וגם לאחריה. כמו כן הוא נדרש להפעיל ע"פ נוהל הפעלת ממל"ז ונוהל בטיחות בהפעלת ממל"ז ולאור כל זאת קיימות מספר אופציות בפני העו"ד כיצד לגשת ולטפל בתיק.
לפיכך מומלץ מיד עם קבלת הדו"ח לפנות לייעוץ אצל עו"ד מומחה בדיני תעבורה.
אם נעצרת בגין עבירת מהירות הקפד:
- לא להודות בעבירה !
- לתעד את המפגש עם השוטר מתחילתו ועד סופו (באמצעות הטלפון הנייד)
- לתעד את מיקום השוטר/הניידת של מפעיל הממל"ז.
- לתעד /לצלם את נתוני הממל"ז אשר מוצגים לך ע"י השוטר.
- לשים לב אם השוטר לבדו או ישנו שוטר נוסף עימו.
- לתעד את תנאי התאורה ומזג האוויר (תאורת כביש, גשם/ערפל וכו')
- לפנות באופן מידי לעו"ד מומחה בתחום !
עו"ד בלהה מצגר הינה אחת מעורכי הדין המובילים בארץ בייצוג בתיקי תעבורה.
בעברה שוטרת במשטרת ישראל אשר צברה ידע וניסיון רב בתחום התעבורה, בנוסף במשרדה של עו"ד בלהה מצגר צוות עורכי דין בעלי ידע וניסיון רב בדיני תעבורה אשר בעברם מילאו תפקידים רבים בתחום התעבורה במשטרת ישראל ובכלל זה :קציני משטרה ,מפקדי יחידות תנועה , תובעי תעבורה , מפעילי ממל"ז וינשוף , ראש משרד תאונות דרכים , וקציני הדרכה.
משרדה של עו"ד מצגר מטפל בכל עבירות התעבורה כגון: שכרות, מהירות, נהיגה בפסילה ועוד. בנוסף מטפלת בתאונות דרכים ,פסילות משרד רישוי , המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ,שיטת הניקוד ועוד תחומים רבים.
נסיעה במהירות מופרזת מסכנת חיים – סעו כחוק !